Pokud hledáte inspiraci na nové recepty, máme pro vás dva skvělé dezerty, na kterých si pochutnají i ty nejnáročnější mlsouni.
Prvním receptem jsou jednoduché a lahodné banánové muffiny s čokomandlemi, které jsou ideální na ranní svačinu nebo jako sladká pochoutka k odpolední kávě. A pokud toužíte po něčem, co vás osvěží, určitě si zamilujete Smetanový Dezert do skleničky s čokomandlemi.
Takže vezměte do ruky vařečku a jdeme na to!
BANÁNOVÉ MUFFINY PLNĚNÉ MANDLEMI V ČOKOLÁDĚ
Ingredience na 16 porcí:
- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé soy
- Špetka soli
- 2 středně zralé banány
- 1/4 hrnku rostlinného oleje
- 1/4 hrnku kokosového mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 hrnku Zázračných čokomandlí (mandle v bílé čokoládě s malinovým prachem a spirulinou)
Postup:
1. Příprava trouby a formiček:
- Předehřejte troubu na 180°C a připravte formičky na muffiny (vložte do nich papírové košíčky nebo je vymažte a vysypte moukou).
2. Příprava těsta:
- Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu a špetku soli.
- V další míse smíchejte rozmačkané banány, rostlinný olej, kokosové mléko a vanilkový extrakt, dokud nedostanete hladkou směs.
- Postupně přidejte suché ingredience do směsi s banány a promíchejte dohladka.
- Nakonec přidejte polovinu nadrcených oříšků tak, aby byly rovnoměrně rozloženy po těstě.
- Zbytek nechte na ozdobení po upečení.
3. Pečení muffinů:
- Plňte formičky na muffiny těstem asi do 3/4 plnosti.
- Pečte muffiny v předehřáté troubě asi 18-20 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.
4. Servírování:
- Nechte muffiny trochu vychladnout ve formičkách, pak je přesuňte na mřížku, ozdobte barevnými oříšky od Royal Jerky a nechte úplně vychladnout.
- Podávejte a užívejte si s čajem nebo kávou.
SMETANOVÝ DEZERT DO SKLENIČKY S MANDLEMI V ČOKOLÁDĚ
Ingredience na 2 porce:
- 200 g Zázračných čokomandlí (mandle v bílé čokoládě obalené spirulinou a malinovým prachem)
- 250 g mascarpone
- 250 g odtučněného tvarohu
- 50 g cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Čerstvé maliny a mátové lístky na ozdobení
Postup:
1. Příprava oříšků:
- Jemně nasekejte oříšky na menší kousky.
2. Příprava smetanového krému:
- Ve velké míse smíchejte mascarpone, tvaroh, cukr a vanilkový extrakt.
- Šlehejte směs elektrickým šlehačem na střední rychlosti, dokud nevznikne krémová konzistence a směs neztuhne.
3. Sestavení dezertu:
- Do skleniček postupně vrstvěte smetanový krém a nasekané oříšky.
- Opakujte tento postup, dokud nevyužijete všechny ingredience a skleničky nejsou naplněny až po okraj.
4. Chlazení:
- Dejte skleničky s dezertem do lednice a nechte je chladit minimálně 1 hodinu, ideálně déle, aby se chutě propojily a dezert ztuhl.
5. Ozdobení:
- Na vrchol každé skleničky přidejte pár čerstvých malin a mátových lístků pro ozdobu.
Dobrou chuť ❤
Zdroj: Royaljerky.cz